Slovenščina > Jezik in besedilne vrste Prijava

rezina 

Velelnik

Dopolni.

Dopolni recept. Vpiši velelnike za 2. osebo množine.

Božanske rezine - osvežilno in okusno pecivo

Iz listnatega testa (speči) dva oblata. Nato (pripraviti) maso za biskvit; beljake trdo (stepsti) in jim (dodati) vodo, postopoma še rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor ter rum. Narahlo (primešati) orehe in moko s pecilnim praškom. (Peči) v istem pekaču kot prej listnato testo, v segreti pečici na 220 stopinj 10 minut.

Od 1 l mleka (vzeti) 8 žlic in ga (zmešati) s pudingovim prahom, sladkorjem in moko, ostalo mleko pa (zavreti). V vrelo mleko (vliti) pudingovo mešanico in (kuhati) na malem ognju 10 minut, ves čas (mešati), nato (dodati) rum. Kremo (ohladiti) do mlačnega, večkrat (premešati), ko je krema ohlajena, ji (primešati) prej spenjeno maslo.
V pekač (dati) listnati oblat, nanj (namazati) polovico kreme, na katero (položiti) biskvit, (namazati) s preostalo kremo, zgoraj je listnati oblat. Pecivo nalahno (obtežiti) in ga (pustiti) čez noč počivati na hladnem. (Postreči) ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

 

 

 

 

 

Uvodnaslika7

 

Ne bojte se napredovati počasi, bojte se le tega, da bi se ustavili.

(kitajska modrost)

Noga