E-gradiva > Navodila za vnašanje e-gradiv > Uvažanje nalog iz programa HotPotatoes

Prijava

Uvažanje nalog iz programa HotPotatoes

HotPotatoes naloge lahko v e-gradiva vnašate na dva načina. Prvi ( in priporočen ) način omogoča vnašanje ene naloge ( oz. več nalog enakega tipa ) in ne podpira nalaganja vstavljenih slik. Torej če vam HotPotatoes sproducira samo eno .htm datoteko, potem uporabite ta način. Drugi način, omogoča uvažanje vsega kar HotPotatoes podpira, ampak je ta vključitev bazirana na starejših standardih ( ki jih

Prvi način:

Ko imate naloge pripravljene, jih izvozite s klikom na "Datoteka" --> "Ustvari spletno stran" --> "Spletna stran za v6 brskalnike" ali pa kliknite na šesti gumb v drugi vrstici ali pa pritisnite F6.
Nato izberete mapo, poimenujete nalogo ter shranite.

Nasvet: V nastavitvah HotPotatoes izklopite ozadje oz. ga nastavite na belo. Drugače se spremeni celotno ozadje strani, na katero ste vstavili nalogo

 

Opozorilo: Če dodajate nalogo na novo stran, jo je potrebno najprej shraniti ( Shrani in nadaljuj z urejanjem ), da se ustvarijo vse potrebne mape.

 

Na strani, na kateri želite dodati HotPotatoes nalogo, pritisnite ikono HotPotatoes ( Glej sliko - 1. ) nato izberite datoteko katero ste prej v HotPotatoes shranili ( Glej sliko - 2. ). Ko datoteko izberete, pritisnete na gumb "Pripravi" (Glej sliko - 3.) ter počakate, da se naloga pripravi. Ko se pojavi gumb "Vstavi" ga kliknete in tako ste vstavili nalogo.

Uvoz iz HotPotatoes

 

Drugi način:

Ko imate naloge pripravljene, jih izvozite s klikom na "Datoteka" --> "Create Zip Package" --> "Create Zip Package" ali pa pritisnite F7.

Ta zip, na stran naložite podobno kot v prvem načinu, s to razliko da še prej izberete zavihek imenovan "Nalaganje ZIP datoteke".

 

Če pri dodajanju naletite na kakšno napako, mi na mail matjaz.crnko@gmail.com prosim pošljite:
- Naslov strani kateri hočete dodati nalogo
- .htm datoteko naloge, ki ste jo izvozili iz HotPotatoes

hp